Læsø Bio er en moderne biograf, fuldt digitaliseret og med et lydanlæg i absolut topkvalitet. Læsø Bio er også premierebiograf, så i mange tilfælde er det fint muligt at se de allernyeste film.

Vi har plads til cirka 125 gæster, og biografen kan også lejes til forskellige begivenheder: Folkeuniversitetet, borgermøder, Filmkræs og teaterforestillinger, for bare at nævne nogle.

Læsø Bio - En moderne biograf i Byrum

Læsø Bio går mange år tilbage i tiden, men efter den i 1985 blev overtaget af Finn Krogh fik den en opblomstring. Finn Krogh var en ildsjæl, som fik gennemført en række ombygninger og moderniseringer, som vi har haft glæde af i mange år.

Læsø Bio er en ganske moderne biograf, fuldt digitaliseret og med et super lydanlæg. Der er behagelige stole og fine forhold med både gode toiletforhold og handicapvenlig adgang.

Frem til 2014-2015 blev biografen drevet af Finn Krogh, som overtog den i 1985, og som i sine knapt 30 år som biografdirektør frem til sin død var en ildsjæl, som i samarbejde med både kommune, filmselskaber og andre aktører fik gennemført en lang række forbedringer, som vi alle nyder godt af den dag i dag.

I 2014 blev Læsø Bio renoveret med nyt forrum, moderne toiletfaciliteter og et nyt lærred i et forbilledligt samarbejde mellem den nye biografdirektør Ole Mortensen, øens håndværkere og LAG, som finansierede en del af byggeriet.

Bagtil er der også udvidet med et stort baglokale, hvor blandt andet Læsø teaterforening har glade af lokalerne til omklædning mm i forbindelse med forestillingerne,

Læsø Bio er også premierebiograf, og kan derfor ofte tilbyde visninger samtidig med de 'store' biografer på fastlandet. Læsø Bio har også haft et fortrinligt samarbejde med DR omkring visningerne fra Det Kongelige Teater, og senest har biografen vist direkte fra en stor Andre Rieu-koncert.

Projekt: Ny filmserver til Læsø Bio 
Læsø Bio har ansøgt om midler til at opdatere filmserveren i biografen, for at sikre biografens kvalitet af filmfremvisningsudstyr

Læsø Bio er en af øens bærende kulturinstitutioner, der er stærkt medvirkende til at kultur, i mange former, finder vej til et lille lokalsamfund i det yderste af Danmark, og som byder på adskellige kulturoplevelser til hele øens befolkning og turister.

Biografen viser biograffilm i alle deres forskellige versioner og indhold. Derudover vises der livestreamede foredrag fra Aarhus Folkeuniversitet, samt ballet- og operaforestillinger fra indland og udland. 
Teater, musik, film, foredrag - Ja, alle former for kultur, rummer Læsø Bio. 

Ved hjælp af LAG-midler kan vi videreføre Læsø Bio's eksistens, som øens kulturelle fyrtårn, også fremadrettet - i den bedste kvalitet, som giver brugerne den bedste oplevelse. 

 

Projektet er støttet den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdisktrikterne. 
https://agriculture.ec.europa.eu/common-agricultural-policy/rural-development_da